Aanschaf van een saxofoon

Er zijn nieuwe saxofoons verkrijgbaar in alle prijsklassen; van ongeveer euro 500 voor een studiesaxofoon voor beginners tot wel euro 4500 voor een saxofoon voor professionals. Ga je beginnen met saxofoon spelen, dan bestaat ook de mogelijkheid om eerst te huren bij SAXCOMPANY. De voorwaarden zijn zeer aantrekkelijk. Op die manier heb je geen hoge kosten.

Hoe komt het nou dat de ene sax zoveel duurder is dan de andere? Natuurlijk is er een verschil in kwaliteit van het materiaal, maar ook in de produktietijd van de saxofoon. Allereerst zijn dure saxofoons gemaakt van betere materialen en hebben vaak meer massa, hierdoor krijg je een beter geluid en gaat de saxofoon veel langer mee. De onderdelen zijn bij duurdere saxofoons van betere kwaliteit zoals betere veren en sterkere assen of hebben meer mogelijkheden b.v. verstelbare kleppen.
Bij goedkope saxofoons is het produktieproces veel meer gestandardiseerd waardoor het allemaal sneller verloopt. De gebruikte materialen zijn van mindere kwaliteit waardoor het geluid ook minder mooi is.
Bij het kopen van een saxofoon is het belangrijk dat je luistert hoe de saxofoon klinkt. Pas dan kun je er een goed oordeel over geven en besluiten of je het instrument wilt hebben.
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen stuur ons even een e-mailtje, dan zullen we je vraag beantwoorden. En je kunt natuurlijk altijd langskomen bij SaxCompany.nl.
 

 

 


 
 
SaxCompany.nl | Bedrijventerrein Kruisstraat - Kievitsven 64 K | 5249 JK ROSMALEN | Nederland