LefreQue klankbrug Silver Plated 33 mm

LefreQue klankbrug Silver Plated 33 mm
Lefreque

De LefreQue Klankbrug is DE oplossing om uw blaasinstrument nog beter te laten klinken. Het geeft u meer klank, meer kleur, meer emotie, kortom meer speelplezier!!

Silver plated: Deze plaatjes zijn gemaakt van 'red brass' met een zilveren laag. Ze geven een meer sprankelende toon omdatomdat de verzilverde plaatjes goed werken op het Overtone Spectrum.

De klankbrug wordt geleverd zonder bevestigingsbandjes. Deze kunt u als extra optie bestellen.

 

Hoe werkt het??

De lefreQue is een ogenschijnlijk simpele klankbrug die een blaasinstrument beter doet klinken. Het is een uit twee metalen elementen opgebouwde brug, die de klankbreuken herstelt die ieder blaasinstrument van nature met zich meedraagt. De lefreQue wordt eenvoudig met twee speciaal ontwikkelde knelbandjes op het instrument bevestigd. Aan het instrument zelf hoeft niets te worden veranderd.LefreQue heft nadeel op
Saxofonist/fluitist Kuijt vond de lefreQue aanvankelijk uit voor de saxofoon, uit onvrede over de klank van zelfs de allerbeste instrumenten. Hij bedacht dat het min of meer onlogisch is, om de verbinding van het mondstuk van de saxofoon met de rest van het instrument te doen verlopen via kurk. Nota bene net dát materiaal, zegt hij dat je normaal gesproken juist gebruik als je geluid níet wilt doorgeven! Kurk is ideaal om een mondstuk goed te doen passen, maar dempt een groot deel van het geluid dat via datzelfde mondstuk aan het instrument zou moeten worden doorgegeven. De lefreQue heft dat nadeel op.Niet alléén voor saxofoon
Nadat zijn vinding bleek te werken voor alle types saxofoon, besloot Kuijt het ook toe te passen op zijn fluiten. Daar is geen sprake van demping door kurk, maar toch wordt het geluid door toepassing van de lefreQue wel degelijk beter doorgegeven van het ene naar het andere deel van het instrument. En ook dat is eigenlijk weer heel logisch: als je een instrument zo maakt dat het uit een aantal in elkaar te schuiven delen bestaat, is elke verbinding per slot van rekening tegelijkertijd ook een klankbreuk. En die breuk herstel je dus met de lefreQue.

 

  • De LefreQue 33 mm is geschikt sopraan en altsaxofoon. Voor Tenor en Bariton saxofoon kunt u ook de iets grotere LefreQue 41 bestellen.
  • Er zijn ook losse siliconen bandjes te verkrijgen
 
  • The Lefreque 33mm is suitable for alto and tenor Saxophone
  • The Lefreque 41 mm is suitable for tenor and Baritone saxopone
  • The elastic bands are seperately available
i
 
€86.06
 €79.95
incl. BTW
korting: 7%
 Direct leverbaar

Optioneel


set bevestigingsbandjes 2x45mm en2x55mm 
 
SaxCompany.nl | Vughterstraat 155 | 5211GB Den Bosch | Nederland