Vintage Saxofoons

De meest bekende merken zijn:
  • Buescher
  • Conn
  • King
  • Martin

Deze fabrieken hebben honderdduizenden saxofoons gemaakt waarvan er nu nog een groot aantal te verkrijgen is. Ze zijn bekend om hun mooie sound, die voor elk afzonderlijk instrument uniek is.
Er zijn vaak zeer mooie uitvoeringen van deze saxofoons, met gravure, omgefelsde randen en stemnek.

Buescher
De eigenaar van de Buescherfabriek, was voorheen een werknemer bij Conn. Hierdoor zijn beide
merken door elkaar beïnvloed en zien we over en weer gelijkenissen. Buescher heeft daarentegen een gevoeliger geluid dan een Conn. Op dit moment is er in de Verenigde Staten een ‘Buescher-hype’ .

Enkele uitvoeringen van Buescher saxofoons zijn: Buescher 400, Aristocrat

Conn
Dit merk wordt ook wel de koning van de jazz genoemd. Een bekende saxofonist die vaak op een Conn speelde was Bird (ofwel Charlie Parker). Conn heeft verschillende uitvoeringen op de markt gebracht: de zogenaamde Chu Berry, 6M alt, 10M tenor, 26M Conqueror alt en 12M bariton. Stuk voor stuk plaatjes die bij SAXCOMPANY te zien en te koop zijn.

Met name in de jaren ’20 en ’30 zijn er erg veel Conns geproduceerd en bespeeld.

Martin
Martin saxofoons zijn herkenbaar aan de massieve bouw en de apart opgesoldeerde toongaten.Deze saxofoons geven daardoor een ‘vet’ geluid.

Bekende Martin saxofoons zijn: Handcraft, The Martin, Committee.

King
Dit merk kwam van de grond in de jaren ’30 en was een erg populaire saxofoon.
Met name de King Super 20 met zilveren nek en zilveren ‘bell’ was en is nog steeds zeer geliefd. Dit zijn zeer verfijnde instrumenten. De King Zephyr is ook een bekende uitvoering van de King saxofoons. Bekende ‘Kingsaxofonisten’ zijn: Cannonball Adderly, Bird en Johnny Griffin. 
 
SaxCompany.nl | Bedrijventerrein Kruisstraat - Kievitsven 64 K | 5249 JK ROSMALEN | Nederland