Waarom een studie saxofoon

Er zijn (aspirant) saxofonisten onder ons die denken dat je het best kunt beginnen met een willekeurige occasion voor een zo laag mogelijke prijs. Maar met een dergelijk instrument beleef je waarschijnlijk nooit plezier aan saxofoon spelen. Een slecht werkende en van slechte materialen gemaakte saxofoon maakt het onmogelijk te leren spelen.

Saxcompany adviseert dan ook te starten met een goede kwaliteit studiesaxofoon. Een goede studiesax heeft namelijk vrijwel dezelfde applicatuur (lees techniek) als een professioneel instrument. Ook de intonatie is dan precies, dat wil zeggen dat je met deze sax zuiver kunt spelen. De gebruikte materialen zijn dan van een goede kwaliteit zodat een lange levensduur is gewaarborgd!

Het grote verschil tussen de studiesaxen en de professionele instrumenten zit 'm vooral in de toegepaste materialen. De professionele sax is massiever gebouwd en de legering (verhouding tussen gebruikte metalen) is anders. Dit voel je en dat hoor je!

Binnen de categorie studiesaxofoons bestaan grote kwaliteitsverschillen. Wij als saxofoonspecialist willen natuurlijk garant staan voor een zo groot mogelijk speelplezier voor u en vandaar dat wij onze keus beperken tot die studiesaxofoons waarmee dat verzekerd is!

Voor studie adviseren wij de voordelige saxofoons van bijvoorbeeld Yamaha of Jupiter.


Informatie over

 
 
SaxCompany.nl | Bedrijventerrein Kruisstraat - Kievitsven 64 K | 5249 JK ROSMALEN | Nederland